Det har som sagt varit en händelserik helg hos oss. Utöver att jag har stått på med vardagsrummet, kört ärenden, varit hos veterinären etc har även resten av familjen stått i.
Grabben har spenderat dagarna med mina föräldrar ute i min mormor och morfars sommarstuga. Garaget där byggs ut och han har tagit takarbetet som sin uppgift.
När det var klart har han övergått till att hugga ved. Det fälldes några almar där tidigare i vintras så där är att göra. Jag kan av egen erfarenhet upplysa att just alm är slitsamt att klyva då fibrerba är så långa. Han var således helt slut i gårkväll. Så trött att han hade svårt att somna.

Frun har fortsatt problem med oändlighetsproblemet med  foten. Behandlar hon inflammationen i leden så får hon nässelutslag över hela kroppen och slutar hon för att i stället behandla nässelutslagen så blir leden värre. Moment-22 med andra ord. Hon är riktigt trött på det nu och har blivit sjukskriven ytterligare 1,5 vecka (till att börja med). Nu har hon som grädde på moset fått special-penicelin (hon tål inte vanlig) och magen har med det spårat ur.
En komisk detalj är att det är exakt samma preparat som vår lille svarte fick för sin fot. Samma tillverkare, samma utseende, samma innehållsförteckning men något annat namn (och pris).
Trots foten grävde hon runt en del i trädgården i helgen. Bl.a. behövdes familjens ena undelat begravas efter att ha gett upp natten till igår. Han blev sjuk i slutet av förra veckan och vi bara väntade på det.

Töserna har inte gjort allt för mycket under dagarna som gått. Den äldsta har vi knappt sett till och den yngre har hjälpt till en del men för övrigt mest luffsat runt.

Nu gäller det dock att alla hjälper till under slutspurten till kalaset på lördag. Grisen själva är ju inte allt för effektiv med sin fot, men så är det väl när man börjar bli gammal 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: