Hur irrationell får man bli?!?

Har det inte gått lite långt nu?

Två killar i 15-årsåldern har skaffat vars en kamphund.
Vansinnigt – ja.
Går att stoppa med lagliga medel – nej.
Dessa två Landskronakillar har lite försiktigt frågat på fritidsgården de brukar hänga på om det går att ordna en hundkurs. Personalen nappade på det hela och man bokade upp en duktig och erkänd instruktör. Denne skulle hålla fem lektioner för killarna där de skulle lära sig de mest grundläggande sakerna: sitt, ligg, stanna kvar etc. De skulle även lära sig hur man bäst uppfostrar hunden för att fungera i den familj etc.

Nu har en politiker i samma stad slagit bakut och tänker göra allt som står i dennes makt för att stoppa det hela. Han är helt övertygad om att arrangemanget kommer att gå ut på att träna dessa båda hundar till fullfjädrade kamphundar och detta ska inte ske med skattebetalarnas pengar. Hanns uppfattning är att kamphundar inte ska få finnas i komunen alls.
Instruktören kontrar med att det bästa man kan göra åt uppståndna situaion är att ge killarna det stöd och den kundkap de efterfrågar för kunna uppfostra hundarna till bra och fungerande individer. Sätter komunen stopp så gör han det på eget initiativ.

Om nu killarna har kamphundar och man inte kan göra något åt det, är det då inte lämpligare att försöka göra det bästa av situationen än att blint göra allt som står i ens makt för att sätta stopp för all strukturerad uppfostran?
Upprinnelsen till detta står omskrivet i HD här, men jag hörde på radion nyss en intervju med berörda parter och då var politikern mycket tydlig med att kursen ska stoppas med alla medel.
Helt vrickat. Gjort är gjort – nu gör vi det bästa av situationen.

Det har blivit en modegrej med kamphundar bland ungdommar och jag tror faktiskt att ökad kunskap bland dessa skulle medföra färre olyckor av den typ som blivit vanligare den senaste tiden.

Annonser

4 Responses to Hur irrationell får man bli?!?

 1. annmysterie skriver:

  Ja, det där lät ju helt dåraktigt.Ibland känns det som det bara sitter nötter på ledande stolar i samhället.Var är deras verklighetsförankring?Man blir sååå trött.Ingen bra situation, varken för pojkar, hundar eller de som kanske stöter på dessa hundar en vacker dag..

 2. znogge skriver:

  Men herregud, vem säljer ”kamphundar” till femtonåriga killar?? Var finns deras föräldrar??? Grrrr…. Men en kurs kanske inte gör det sämre! Nu blir jag matt…
  Men ha en bra dag!
  Kram

 3. pruddelutt skriver:

  Undrar just hur de hundarna mår från början – en seriös uppfödare säljer väl inte en hundvalp till en 15-åring?

 4. Chrille skriver:

  Nej, vi diskuterade det här hemma också. Men det finns dock en viss möjlighet att föräldrarna faktiskt köpt hundarna åt sina barn. Det kan ju också vara så att ungdomarna i fråga är av den typen som helt kontrollerar sina föräldrar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: