God morgon alla

 Idag fick jag en ofrivillig sovmorgon och kommer att jobba hemifrån.
Orsak: Häst på fel ställe…
14 hade sin vanliga ridlektion igår men den var inte så vanlig så länge. De tränade hoppning i paddocken och i samband med ett hinderhopp gick det mesta snett. Ungefär 4m efter hindret halkar hästen med frambenen och 14 faller av framåt. Hon landar på axeln och slår sen i huvudet. Sen kom hästen!
4-500kg häst som också föll landade något mjukare över 14 vilket tog ganska hårt på henne, hästen klarade sig dock bra.Axeln gjorde fruktansvärt ont och ena knäet som hon haft problem med tidigare hade också fått stryk. Efter en hastig koll på plats verkade inget vara alvarligt skadat (det var mjukdelar som tagit smällen) och alla fingrar och armar gick att använda.

Senare på kvällen beklagade hon sig över illamående, ont i huvudet och nacken. Då beslöt vi att ta oss till akuten för en professionellare bedömning. Här konstaterades ungefär det vi kommit fram till med undantag för att man dels ansåg att det kanske kunde finnas en spricka i knäet och att det finns en minimal men dock förekommande risk för något whipflash-betonat i nacken. Vi har därför tid hos röntgen nu kl 9.

Ett problem i sammanhanget är att 14 har en väldigt hög smärttröskel. När hon väl jämrar sig och säger att hon har ont, då har hon verkligen ONT. Det innebär att när docktorn klämmer över henne och väntar på en reaktion så kommer ingen, för även om hon då har ont så har hon inte tillräckligt ont ännu…

Nej, nu måste jag göra oss i ordning och komma iväg.
På fjernsyn.

Annonser

One Response to God morgon alla

  1. pruddelutt skriver:

    Ojojoj…det låter otäckt! Hoppas att röntgen inte avslöjade något farligt. 17 är oxå sån, när han säger att han har ont vet man att andra skulle ha tuppat av för länge sedan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: