Rörigt i TV-soppan

Det magiska datumet den 15 oktober närmar sig med stormsteg. Då släcker Terracom ner det analoga TV-nätet och för alla som inte agerat i tid blir det nattsvart i rutan.Många anser att det är ett svårt val med alla alternativ, men det tycker inte jag. Det finns nämligen bara en lösning som håller för närvarande.

Familjens behov är att 5 olika TV-apparater samtidigt ska kunna titta på 5 olika kanaler. Dessa kanaler ska, utöver Must carry-utbudet, innefatta TV3, TV5, de olika 4:orna samt sist men inte minst Danmark.
Det är också viktigt att månadskostnaden inte sticker iväg hysteriskt, men inte lika viktigt att alla kan se betalkanalerna.

I dagsläget finns bara en lösning som kan leverera dessa kanaler och det är att behålla antennen på taket och köra boxern. Boxer är idag den enda aktör som levererar både 3:an och 5:an. Ingen operatör sänder Dansken (så den måste vi ta in med antenn direkt från Danmark).

Vi har haft en del problem med digital-TV nere i vår hörna av Skåne, men det kommer att lösa sig den 15:e då man drar igång en slavsändare i Gylle-masten.

Vi har på kul hoppat på Telias IP-TV också, mest för att prova nu under gratisperioden. Visst fungerar den utmärkt och om vi bortser från att den kommer att kosta onödigt mycket och inte har ”alla kanaler” faller den ändå. Det går idag bara att ha en TV ansluten. Rent tekniskt kan man bygga ett nät hemma med flera boxar, men de drar rätt mycket bandbredd och Internetpipan skulle krokna ganska tidigt.

Telias resonemang i detta sammanhang är nästan komiskt. De riktar sig främst till villor, kör en gratisperiod fram till hösten -08 och tror att de kommer att behålla 90-95% av abonnenterna när gratisperioden är slut. Detta trotts att de flesta villor troligen vill kunna titta på med än en TV.
Att köra Telia IP-TV på en burk och Boxer/Parabol på en annan med dubbla abonnemangskostnader som följd tror jag inte många kommer att acceptera. Nej tack Telia. Det är kul att prova den nya tekniken gratis ett år, men sen är det tack och ajöss.

En antenn mot Danmark och en mot Gylle, all signal digital och boxar har vi redan. Vi är up and running!

Annonser

2 Responses to Rörigt i TV-soppan

 1. annmysterie skriver:

  Usch, det där låter komplicerat.Jag trodde att det var nersälkt i hela Sverige redan, men så var det alltså inte.Struligt för alla med fritidshus också.Har man lust att lägga ner mer pengar än man redan gör? Tveksamt!!
  *kram till dig*

 2. haraldsdotter skriver:

  Det är du som är teve apparater mannen – alltså?
  Jag har också gissat på att vi måste behålla antennen, men eftesom vi inte får in danska teve just nu så tro jag en duva sket på antennen och syran har frätt upp någon pluttgrej som ska göra att det funkar, eller nått…:-)
  PS. Jag får skicka upp mannen på taket… så klart…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: