En guldkantad lördag

Helgen har förflutet väl, men lördagen blev lite speciell på många sätt.Vi var på väg ut på landet med ”Vilde” (sommarkatten) för att visa upp honom för det potentiella nya hemmet. På vägen körde vi förbi en bonde som tog upp betor och runt traktorn cirkulerade som vanligt en större flock måsar.
När vi närmade oss fick vi syn på något som fick oss att stanna bilen och bara titta. En stork spatserade i åkern 8-10m från vägen. Det finns om jag minns rätt två storkhägn i Skåne, men det närmaste är ca 10 mil bort så denna måste verkligen ha flyttat ut och leva ”helt fritt”.

Vi fortsatte till familjen som skulle titta på katten. De föll för den och behåll den och på vägen tillbaka stannade vi för att titta på storken igen.

Denna gången blev jag ännu mer förvånad. Att storken inte var rädd för varken vår bil eller bondens traktor är kanske inte så konstigt, men nu var bonden ute och gick runt på åkern och storken stod glatt kvar och väntade på mask.

Jag blir faktiskt lycklig när jag ser utrotningshotade djurarter som åt syns vilda i naturen och denna upplevelse piggade verkligen upp mig. Att vi dessutom fixade ett nytt hem åt ”Vilde” gjorde ju inte dagen sämre.

Andra bloggar om: , , , , 
Annonser

5 Responses to En guldkantad lördag

 1. Ann Mysterie skriver:

  Härligt att ni hittade ett hem till lillkissen :-)Det kanske var tur det :-)Ja, det är underbart att komma naturen så nära.det var som ”Lejonet2 skrev om havsörnen.en överjordisk upplevelse….

 2. znogge skriver:

  När vi körde till Göteborg så stod det storkar i massor ute på en åker. Ovanlig syn!
  Ha en bra måndag!
  Kram

 3. pruddelutt skriver:

  Jag såg en hel del stork i norra tyskland i somras – det är jättehäftigt! För några år sedan var vi i Ribe när storkarna på rådhustornet hade fått en unge. Vi blev helt storkfixerade efter det och följde livet i storkboet via lokalpressens webkamera…Detär jättehäftiga fåglar!!

 4. Märtagreta skriver:

  Det vore nåt att se. Jag är väldigt förtjust i just fåglar.
  Du, det där som du lagt till, ”andra bloggar om….” vad är det och hur gör man och varför?
  frågvis Märtagreta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: