En händelserik helg

Helgen som förflutit har gjort djupa intryck både kroppsligt och själsligt.
Egentligen hade vi planerat att hyra ett släp och köra några välbehövliga rundor till tippen, men pga den utlovade stormen i lördags så efter en runda i stan la vi om programmet och koncentrerade oss på vindsröjning i stället.Ner för den branta och trånga vindstrappan släpade jag ner kartong efter kartong till sovrummet på andra våningen. Väl där packades allt upp och min något invalidiserade hustru fick med sin någorlunda friska högerhand sortera ”slänges” och ”sparas”. Sparas skulle dessutom sorteras så att de nya kartongerna hade ett enhetligt innehåll för att sedan märkas och bäras upp igen.

När kvällen närmade sig var vi rejält trötta. Slumpen gjorde dock att vi var barnlösa då alla barnen fått för sig att sova borta på olika ställen. Efter vars en planka och lite gott vin fortlöpte kvällen ganska trevligt 😉

Söndagen fortsatte i lördagens tecken. Även om det inte sorterades så mycket i slängehögen packades under helgen sammanlagt  25 mindre flyttkartonger som pga att alla hade samma form kunde stuvas så att de tog betydligt mindre plats på vinden. Kvar att hantera är en massa gamla möbler, barnvagnar etc, men det får vänta till ett senare tillfälle.

Det var inte särskilt svårt att somna i går och vi kände både att det var ett gott dagsverke (helgverke) vi åstadkommit och att både förändringen på vinden och vår kvalitetstid tillsammans kändes bra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

2 Responses to En händelserik helg

  1. pruddelutt skriver:

    Det lät som en underbar helg, tycker jag! Både få städa och slänga gammalt skräp OCH ha vuxentid. Kan det bli bättre??

  2. haraldsdotter skriver:

    Det är väl skönt när man känenr att man gjort något. vet precis hur dt är – sådan helg hade jag också på bland annat gymmet.. underbart att få träna loss lite…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: