Utmaningen

 Jaha, då ska man leverera sju sanningar om en själv. Haraldsdotter skeppade över en utmaning. Det är inte helt enkelt, men det är väl bara att ransaka sig och sätta fart!1- Jag är i grund och botten ett teknikfreak. Detta innebär inte att jag har det senaste fräcka, långt därifrån, men jag skulle vilja ha mer än jag har. Nu har jag dessvärre (eller tack och lov) en fru med en något mera konservativ inställning som fungerar som broms. Annars skulle vi sedan länge haft automatisk belysningsstyrning hemma, högtalare i hela huset kopplat till en central musikenhet, passagesystem i stället för nyckel i dörren, etc. Oj så kul det kunde varit 🙂

2- Jag är i grund och botten en väldigt rörig och ostrukturerad person (Tankspridd?) som glömmer allt. För att fungera har jag därför lagt mig till med ett relativt strukturerat och planerat liv. Främst då arbetslivet där jag är mycket projektorienterad. Jag har inga problem med att ha full koll på ett eller några projekt, men att ha koll på det fullständiga kaos som en familj på fem personer innebär har en tendens att bli övermäktigt. (Min fru har en mycket bestämd uppfattning i det sammanhanget)

3- Jag kan inte leva utan musik. Det är så gott som alltid musik i min närhet. Min musiksmak är väldigt bred och jag lyssnar på nästan allt utom opera och dansband. Har också spelat mycket själv även om det ebbat ut med åren, men i studion hemma står en hand full intrument.

4- Jag är en typisk kvällsmänniska. Jag har alltid haft svårt för att komma upp om mornarna och jag är egentligen inte vaken före 9 om vardagarna. Att jobba över genom att komma tidigare är ingen idé, att sitta kvar på kvällen ger däremot effekt. På samma sätt har jag svårt för att komma i säng om kvällarna och sedan lika svårt att komma till ro i tid.

5- Vissa i min omgivning skulle klassa mig som en minirebell. Framför allt i arbetet. Visst är det viktigt med regler (framför allt de jag sätter upp mot mina barn 🙂 ) men när regler är inproduktiva, meningslösa och inte går att motivera har jag en klar tendens att bryta mot dom – av ren princip.

6- Jag har ofta använts som ”brandman” i mitt jobb. En sån som går in i ett strulprojekt och ”släcker bränder” och ser till att man kommer i mål i rätt tid etc. Det hänger nog lite ihop men sanning 5. Lokalisera problem, improvisera och lös dem på bästa sätt – även om det innebär att kringgå reglementet i viss omfattning.

7- På tal om brandman så har jag aldrig haft den där typiska barndrömmen om vad jag ska bli när jag blir stor. Inte brandman, inte polis eller lokförare. Inget. När jag var lite äldre sneglade jag på pilotyrket, men det var när jag var gammal nog att se det seriöst. Men, nej jag blev inte pilot – annat än att jag höll på med modellflyg som barn och har spakat själv några gånger…

Phu, det gick att få ur sig 7 sanningar trots allt.
Nu är det bara haken att utmana andra. Om man som jag inte får ändan ur vagnen i tid så är de flesta redan utmanade, så jag kör med fuskvarianten:
Alla som känner sig manade – hugg i!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

One Response to Utmaningen

  1. ordalaget skriver:

    Nu fick vi lära känna dig lite bättre, trevligt! Ha en bra onsdag/kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: