Måndag, sol och kaffebrist

Måndag morgon.
Förvisso småkyligt, men med klarblå himmel och i det närmaste vindstilla. Kan det bli bättre?
Absolut! Jag hade förfärligt svårt att somna igår. Släckte lampan strax efter 11, men växlade mellan vaken och halvsovandes fram tills nästan 2. Vaknade således i morse med betongskor som vägrade ta sig över sängkanten och ner på golvet. Att kaffet lyckades ta slut i gårkväll gör inte saken bättre.

Annars har det varit en händelserik helg. 14:s konfirmation närmar sig med stormsteg och det är massor som måste göras hemma. Utöver det han vi med att fira svärmors födelsedag i fredags, handla, grilla, övervaka fotbollspremiärens framfart utanför tomten, trädgårdsarbete och en massa annat. En händelserik helg med andra ord.

14 ska på sin sista undersökning i hennes utredning på BUP nu på förmiddagen. De har misstankar om ADHD (på henne också) medan vi, om hon nu har något, snarare tror det är ADD. Det är ju inget nytt för oss eftersom hennes lillebror har diagnosen ADHD sedan ca 4 år tillbaka. Men det är tufft för 14 nu. Inte nog med att går på utredningen nu, hon har nyss avslutat en annan angående misstänkt dyslexi. Utfallet på den är fördröjd då talpedagogen lyckades närma sig den bekanta väggen lagom till uppföljningsmötet (och det tillsätts ingen vikarie) men vi har fått förhandsinfo om att hon sannolikt kommer att få diagnosen. Att ovan på allt vara 14, ha jobbigt i skolan och allt vad det innebär gör inte saken bättre. Hon är som en svettande dynamitgubbe just nu. Prata inte med henne, rör inte henne, titta inte på henne för då exploderar hon!

 

Nåja, nu dagens två första kaffemuggar hunnit ut i systemet, jag har piggnat till något och det är därför hög tid att ta sig an dagens uppgifter.

Ha en bra dag alla!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

One Response to Måndag, sol och kaffebrist

  1. znogge skriver:

    Tufft för det är ju inte lätt att bara vara tonåring!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: