Operation svartfot

Eller snarare operation av svart tass. Det handlar alltså inte om den rådande sjukhusstrejken utan i detta fallet var det en veterinär som fick ställa upp.
Vår lille svarta hat gjort det, igen. Han har brutit en klo, igen.

När vi köpte honom tänkte vi ”20% labbe och 80% New Foundland, det blir en stor men lugn hund”. HA! Han är snarare en förväxt labbe på speed! Att han sen är förvirrad och korkad gör ju inte saken bättre. Om en hund skulle kunna få en diagnos kulle vår lille svarta ha DAMP. Det hävdar min fru som är specialpedagog så hon om någon måste veta.

Under en intensiv leksejour i gårkväll lyckades han springa in i en stege som låg på gräsmattan. Ena klon knäcktes, lossnade från pulpan och stod rakt upp. Denna gången blev han inte lika ynklig som förra utan gnällde till men verkade sen inte ha ont. Vi försökte befria honom från den avbrutna klon i men fick ge upp. I stället fick det bli ett besök hos tant djurdoktorn nu på morgonen.

1000 kr senare baxade vi in en halvsovande hund i bilen igen för att lämna av denne hemma hos sjuka dottern innan jag fortsatte till jobb.

Antibiotika och daglig bandagering står på hans program den närmaste veckan och – som grädde på moset – tratt om han inte kan låta tassen vara. Ännu så länge har han inte visat den något intresse så vi hoppas att han slipper.

Kan man drulleförsäkra en hund?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

One Response to Operation svartfot

  1. pruddelutt skriver:

    Aj, det låter som det kunde göra ont…
    Hoppas att helgen flyter på i lagom, makligt tempo och att du hinner ut på fisketur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: