70mm senare

Skiner solen och söndagen står för en härlig sensommarkänsla.
Men vi tar det från början….

14 blev ju 15 i veckan som gick. För 14 dagar sedan blev också 12 13, så i lördags skulle vi ha kalas för de båda. Det har blivit tradition med grillad korv på deras gemensamma kalas och vi hade därför förberett för det också inför lördagen. Men på lördagsmorgon behövdes bara en snabb blick ut genom sovrumsfönstret för att snabbt inse att vi kunde behöva en ”plan B”. Regnet stod som spön i backen och SMHI lovade fortsatt regnande hela dagen.
Vi smet iväg en runda till Willys och fixade grejer för att kunna göra hemmalagad pizza om så skulle behövas.

Under dagen kröp det dock lite i oss alla. Det ska vara grillad korv på deras kalas och vi har grillat under parasoll förr.
Sagt och gjort. Under ett kortare uppehåll smet jag ut och flyttade upp grillen på terrassen utanför köket och riggade upp två parasoller som regnskydd. Samtidigt häller jag ut drygt 30mm från regnmätaren.
Den bärbara datorn ställdes i köket med DMI:s radarbilder på skärmen. Det såg hela tiden ut som om regnet skulle passerat lagom tills att det var dags att tända grillen.

Det gjorde det inte. Det regnade som attan hela eftermiddagen och halva kvällen och det fick bli grillat under parasoll. Det har fungerat förr och det fungerade i lördags också (även om grannen tittade konstigt på mig genom deras köksfönster).

I söndags morse tippade jag ut ytterligare knappt 40mm ur regnmätaren medan jag förundrat tittade på den klarblå himlen och undrade var den höll hus dagen innan…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: