Enkel och blixtsnabb

Jag fick ett infall idag. Trots att jag egentligen inte har tid så laddade jag ner Googles nya webbläsare Chrome.

Den blev genast en favorit. Den är enkel utan en massa finesser och funktioner, förvisso bara en beta i nuläget, men den är blixtsnabb.

En annan fördel är att vår ”kära” IT-stab, som har förbjudit oss att använda något annat än IE6.0 som de dessutom strypt och regelbundet knuffar ut en standardiserad inställning till som gör de flesta användare knasiga, inte har strypt Chrome för trafik i nätet. Man ska kanske inte ropa hej, de kommer kanske på sitt misstag och gör sina vanliga intrång i våra rättigheter och skyligheter (=för att vi ska kunna garantera drift och säkerhet i nätet förbjuder vi er att använda era datorer).

Denna nya webbläsare öppnar också en del dörrar här på WP. En irriterande liten bugg som innebär att man i IE (oavsett version) inte har kunnat ta bort bloggar från blogg surfer-fliken är inte ett problem i Chrome. Nu har jag äntligen kunnat städa bort en del gamla döda bloggar och några till som från början var intressanta men som de senaste månaderna bara scrollats förbi.

För de som aldrig vågat installera en annan webbläsare än den som följer med Windows för att man inte vet vad som händer kan jag meddela: Google Chrome installerade sig snyggt och prydligt som ett eget program. Efter att ha frågat snällt vid installationen kopierade den favoriter, lösenord och en del annat från IE och startade snällt.
Nu har jag två läsare i datorn som fungerar helt oberoende av varandra och hela gamla IE ligger snällt kvar med alla inställningar intakta.

Vill ni läsa mer om Chrome så ta en titt här.

Förresten, den enda blogg som inte går att städa bort från BloggSurfer-fliken är denna 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

4 Responses to Enkel och blixtsnabb

 1. MaDeLiÑo skriver:

  ”By submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content which you submit, post or display on or through, the Services.”

  Chrome suxxx….

 2. Tankspridd skriver:

  Jo, du har egentligen rätt. Jag kan inte skryta med att ha läst det finstilta i licensavtalet, varken till Google Chrome eller många (inte alla) av de övriga programmen i mina burkar.
  Å andra sidan skulle man kunna formulera om ditt citat:
  By publishing anything on the Internet, You give everybody a perpetual, irrevocable, worldwide, practically royalty-free, and non-exclusive opportunity to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any of Your Content somewhere else…

 3. pruddelutt skriver:

  Kanske dags att ta upp frågan till diskussion med IT-chefen här hemma 🙂

 4. Kersti skriver:

  Den funkar inte på Mac så var det med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: