Öppet krig och god sammanhållning

Det här med sammanhållning är ganska intressant. För ungefär ett år sedan flyttade företaget till nya fina dyra lokaler där man samlade alla olika avdelningar som tidigare varit mer och mindre utspridda över stan. Syftet var bl.a. att förbättra kommunikationen och samarbetet mellan avdelningarna och att sitta samlade och lära känna varandra bättre var den underförstådda strategin. Kostnaden för hela kalaset blev naturligtvis hög och förblir det i form av dyrare hyror etc.

Under det gångna året kan man väl se att det går åt rätt håll men det går långsamt och man umgås fortfarande främst inom avdelningen eller ibland med de man kände senan tidigare.

För någon vecka sedan fick någon gladlynt filur för sig att utlysa en stegtävlig. Han fick företaget att stå för stegräknare, kostnaden för en hemsida som håller räkningen och gestaltar förflyttningen på kartor etc.
Intresset var från början ganska svalt. De redan inbitna träningsfreaken hoppade på men inte mycket mer. Sen kom några smågrupper från olika avdelningar och plötsligt är närmare halva huset involverade (inklusive denna tankspridda gynnare). Tävlingen startade i måndags och målet är att respektive avdelnings samlade steg ska motsvara sträckan mellan Stockholm och Rom.

Vilken effekt det blev! Plötsligt är det ett väldigt tissel och tassel överallt. Människor som aldrig pratar annars står i korridorer och jämför steg, peppar varandra, mobbar konkurrenter 😉 etc.

Summa sumarum har denna tävling på mindre än en vecka haft en mångdubbelt större effekt än alla andra ansträngningar tillsammans, och detta till en bråkdel av kostnaden.
Visst, samlokaliseringen är en förutsättning, men ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

One Response to Öppet krig och god sammanhållning

  1. Kersti skriver:

    Bättre sent än aldrig får man väl säga. Lycka till med knallandet. Ett enkelt men fiffigt sätt att skapa både bättre fysik och sammanhållning. Bingo med andra ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: